Atölyeler

Biblo Yapım Atölyesi

Kağıt Hamuru

Dönüşümlerin döngüsüne bir tane daha eklemek ister misiniz? Ben yaşamımı 4  sene önce bu döngüye kattım ve geri dönüşümle alakalı birçok ürün ürettim. Onlardan kocaman, oldukça renkli bir aile elde ettim. Hepsinin ayrı bir adı, ayrı bir hikayesi var. Bu hikayelerle yaşamıma dahil oldular. Meğer geçmişleri ne çok eskiye dayanıyormuş. MÖ 200’lü yıllar da kâğıdın yapımından sonra Çin’de bulunan kâğıt hamuru denilen bir teknik varmış. Bu tekniği günümüze uyarlayarak karşınızdayım. Dönüşüm ile hayallerimizi gerçeğe dönüştürmek için pek çok yöntem geliştirdim. Tarihten bu güne bir köprü olma vazifesini üstlenerek, bulduğum yöntem ve öğretilerle kağıt hamuru sanatını deneyimletmekteyim. Her bir dokunuşun, rengin hikayenin cümlesi olan hamurları avuçlarınıza bırakıp konuşturmaya başladım.

Hayatın koşuşturmacasında bir mola verip gönülden, gözden ,yürekten ve yaşanmışlıklarından bir potpori oluşuyor. Sihirli ellerin, klasik müzik eşliğinde vücut bulmasını sağlamak , birbirimize iyi gelmek, içsel gücümüzü korumak ve içimizdeki yaratıcı çocuğu ortaya çıkarmak ana temellerimizi oluşturmakta. Pozitifliğimizi kana kana akıtabileceğimiz renkli bir dünyada buluşalım. Yaratımın gücüne kulak verip, oluşturduğumuz eserlerin her birinin hikayesini ayrı ayrı dinlemek istemez misiniz? Hep beraber kocaman ve rengarenk bir aile oluşturma zamanı. Tek yapmanız gereken akışa bırakılan küçük dokunuşların sahibi olmak. Bu dinginliğin yaratımı için sizlerle olacağım.

Amacımız Atık Malzemeleri Değerlendirmek

Maddenin soyutsal yaklaşmını ön plana çıkartarak, kalıplaşmış algıların duvarlarını kırmak en büyük amaçlarımızdan birisi. Bu hedef, dünyamızın kazanım politikasındaki işlevselliğini desteklemektedir. Atık olarak kodlanan malzemelerin pek çok sanat eserine dönüşmesi ile sanatın algısal boyutlarını bir kez daha gözler önüne sermektedir.

Dönüşümün, değişimin sadece madde ve maddiyatın getirilerinin bir sonucu olmadığı, iç dünyamızın uçsuz bucaksız muhteşem yolculuğunda şahit olmak kaçınılmaz. Atık kağıtlardan elde ettiğimiz hamurlarımız, kullanılmış boş şişeler ve artık materyal ile düşlerimizi yaratıcılığımızı kullanarak, birkaç teknik ile “ileri dönüşüm” yapmak, ilerlemenin adeta bir yol haritası olarak karşımıza çıkmakta. Sanatsal anlamıyla bu eylem; kişinin duygu ve düşüncelerini, beceri yoluyla, somutluğa ulaştırmasını ve rahatlamasını sağlamaktadır. Böylece yaratıcılık seviyesini görmesi, iç dünyasının keşfinde doyurucu yolculuklara vesile olmaktadır.

Düşlerimizde Yolculuk

Düşlerinizi ve yaratıcılığınızı ortaya çıkartan, yaparken bile kendinize inanamayacağınız muhteşem bir deneyim. Sürekli evirilen duygularla sizin içinizde ki usta sanatçıyı ortaya çıkartacak sizin için sürprizlerle dolu harika bir çalışma. Kâğıt hamuru bibloları ile tanışma fırsatı yakalayacağınız ve deneyimleyeceğiniz keyif alacağınız bir gün geçireceğiz hazırımsınız?

ATÖLYE İÇERİĞİ

Birinci Part;

Sizin için özel olarak hazırlanmış kâğıt hamuru ile klasik müzik eşliğinde hayallerimizi ve yaratıcılığımızı ortaya çıkartarak biblomuzu şekillendiriyoruz. Fotoğraflarını çekip isim veriyoruz hikayesini yazıyoruz ve kuruması için atölyemizdeki özel bir yerde bir dahaki buluşmaya kadar sizin için muhafaza ediyoruz.

İkinci Part;

Kuruyan hand made eşi benzeri olmayan biblolarımızı rengarenk boyalarla yine klasik müzik eşliğinde boyuyoruz. Yarattığımız ve isim verdiğimiz hikayesini paylaştığımız kâğıt hamuru biblo ailesine fotoğraflarınızı çekerek yeni eserlerinizi evlerinizde, iş yerlerinizde ya da sevdiğiniz insanların en özel kullanım alanlarında sergilenmesi için size kavuşturuyoruz.